Hur skiljer man på äkta parfymer och kopior?

I en alltför snabb takt upplever alla äkta parfymmärken att någon gör falska kopior av deras produkter. Parfymer är den mest populära produkten att göra falska kopior av, och därför kan det vara ganska svårt att hitta ett original. Ibland säljs falska kopior till och med i exklusiva parfymbutiker. För att slippa spendera pengar på kopiorna finns det ett par tips som är bra när man ska köpa parfym. Hur skiljer man på äkta parfymer och kopior?

#1 RIMLIGT PRIS

Var inte dumsnål. Det säger sig självt att parfym från ett dyrt märke inte kostar en tredjedel av ordinarie pris, för då skulle priset för tillverkningen vara dyrare än priset i butiken. Ibland kan vi ha tur och köpa parfym till särskilda priser, då sminkbutiker har rea på just parfym ibland, men överraskande låga priser är en varningssignal.

#2 STRECKKODEN

Till skillnad från vad man kan tro kan de svarta ränderna på den vita bakgrunden säga mycket om produkten, till exempel ursprungsland. Om du vill köpa en originalparfym från ett välkänt märke bör du veta var den kommer från. Streckkoden måste motsvara ursprungslandet, för franska parfymer kommer alltid från Frankrike. De får inte tappas upp i asiatiska länder. De första siffrorna i streckkoden handlar om ursprungslandet: 30 – 37 står för Frankrike och 80 – 83 står för Italien.

#3 SERIENS SERIENUMMER

Seriens serienummer är en annan sak som kan hjälpa dig skilja äkta parfymer från falska kopior. Längst ner på originalparfymerna ska det finnas en tunn, genomskinlig etikett med information (t.ex. ”Eau de Toilette 50 ml”), och bredvid den ska seriens serienummer stå. Varje varumärke har ett eget, unikt nummer som består av flera siffror och bokstäver, eller bara siffror.

#4 URSPRUNGSLAND

Ursprungslandet kan också anges på förpackningen. Originalparfymer ska alltid ha den här informationen på förpackningen, t.ex. Tillverkad i Frankrike. All parfym med text som “London – Paris – New York” förtjänar definitivt vår misstänksamhet.

#5 ÖVRIG INFORMATION PÅ FÖRPACKNINGEN

Förpackningen innehåller mycket information, och det finns inte lika mycket information på de falska kopiorna. Originalparfymer innehåller alltid information om tillverkningsdatum, hållbarhet, sammansättning, etc. Falska parfymer tillhandahåller oftast inte denna information.

#6 PLASTHÖLJE RUNT FÖRPACKNINGEN

Till och med det skyddande höljet runt förpackningen kan ge lite information som hjälper dig avgöra huruvida en parfym är äkta eller falsk. Du kan börja undersökningen med det här inslaget, för originalparfymer har alltid ett sammansvetsat hölje med platta sömmar, som aldrig limmas ihop. Ett limmat hölje betyder att parfymen är en kopia.

#7 SKYDD INUTI FÖRPACKNINGEN

En originalparfym har inte bara ett gott innehåll i själva parfymflaskan, utan erbjuder också stabiliserande delar inuti själva förpackningen. Tillverkare av falska kopior vill ofta spara pengar på förpackningen, så du vet att det är en kopia om du skakar förpackningen och märker att flaskan slår emot lådans inre väggar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *