Ett steg mot vackra ben i vår – Hur gör man?

Våren och sommaren står inför dörren, och snart kommer vi klä oss i korta klänningar och shorts. Om bara en kort tid kommer vi visa upp våra ben, som under flera månader har dolts under tjocka lager kläder. Det största problemet vi behöver hantera just nu är våra bens utseende, som förmodligen är långt från perfekt. Hur hanterar vi benens torrhet och tristess?

Exfoliera döda hudceller

Efter vintern ser huden ofta ut som om den är täckt av fjäll. Under flera månader döljs benen av tjocka byxor och blir torra, och på ytan finns många döda hudceller. Huden börjar flagna, vilket orsakar en hårdhet. Lösningen ligger i en god skrubb – du kan köpa den i butiker eller göra den själv hemma, med hjälp av socker och salt. En skrubb mjukar upp huden och reducerar imperfektioner.

Återfukta på djupet

När de varmare dagarna närmar sig börjar vi använda lättare krämer, men det är inte nödvändigt. Den torra huden efter vintern behöver en komplex återfuktning, så det bästa är en oljebaserad kroppskräm. Du kan även återfukta huden på benen med oljor som är rika på omättade fettsyror. De återställer hudens naturliga pH-värde, och kroppen tappar inte så mycket vatten utan återställer istället fuktnivån.

Ordentlig hårborttagning

De mest populära metoderna för hårborttagning är laser och vax. Det kan dock vara lika effektivt att använda en vanlig rakhyvel, som kan göra huden silkeslen om den används korrekt. Använd inte rakhyveln på torr hud (det bästa är när huden är mjuk efter ett bad), raka håret i samma riktning som det växer, och efter rakningen applicera en kräm som lugnar irritationer i huden.

Jämna ut hudens toner

I början av våren är huden blek och matt efter vintern. Hudens tristess kan hanteras redan innan du kan börja sola. Allt du behöver göra är att använda en kräm med bronze-partiklar eller brun utan sol-kräm. Du ska självklart inte använda för mycket – krämen ska bara hjälpa dig reducera hudens blekhet, till dess att benen får en naturlig solbränna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *