Sminkförpackningens andra liv

Vissa personer samlar på frimärken, och andra samlar på fotbollsbilder. Kvinnor samlar ofta på kosmetika och sminkborstar. Det finns även vissa som samlar på olika förpackningar från kosmetika. Hur kan vi använda dem, och hur ser deras andra liv ut?

Flaskor med micellärvatten kan användas för hemmagjorda produkter för håret eller andra kosmetiska produkter. Oftast har dessa flaskor en kork eller ett litet hål som underlättar doseringen. Att applicera produkten i handen och sedan i hårbotten blir mycket enklare. Flaskans storlek är dessutom perfekt för hemmagjord kosmetika, eftersom utgångsdatumet är mycket kort. Små flaskor kan även vara till nytta vid resor. De tar inte upp så mycket plats i necessären eller handbagaget, och du kan få med dig tillräckligt med vätska för att det ska räcka till hela tjejhelgen.

Förpackningar med pump eller sprej är mycket smidiga. I de här flaskorna kan vi ha lotion eller duschkräm för en mer bekväm upplevelse. En pump eller sprejflaska gör att du får rätt storlek på doseringen. En dos räcker oftast till badet eller för att tvätta ansiktet. Förpackningar med sprejfunktion är dessutom jättebra för hemmagjorda dofter till håret och huden.

Flaskor med droppfunktion är också mycket användbara. De kan vara till stor nytta när du vill applicera olja i håret och ansiktet. Du kan hälla kosmetisk olja direkt från den stora flaskan till den mindre med droppfunktion, så kan du lättare applicera kosmetikan. Det är viktigt att du hittar en flaska där droppfunktionen faktiskt fungerar.

Små förpackningar för ögonskugga, ögonkräm och concealer är alltid användbara. De består oftast av små och fina burkar. De kanske inte har plats för stora mängder kosmetika, men de passar perfekt i alla necessärer och fickor. Du kan till exempel ha hemmagjort läppglans, skrubb till läpparna, eller diamanter till naglarna i dem.

Behåll puderförpackningar med sikt längre. Vissa puder säljs i hemska förpackningar – av plast, i låg kvalitet, och med ett jobbigt lock. Därför bör vi ta vårt favoritpuder och förvara det i en förpackning som är gjort i stabila material. Om förpackningen har ett stift är det ett stort plus. Den här lilla detaljen underlättar sminkningen och gör att du slipper smutsa ner din necessär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *