Frisyrer för natten. Vad ska vi göra innan vi somnar?

Utsläppt hår kan vara vackert under dagen, men på natten utsätts håret för den skada som beror på exempelvis tryck mot håret, friktion mellan håret och lakanen, och att man omedvetet drar i håret. Problemet kan förvärras om vi somnar med vått eller fuktigt hår. Då är håret mer benäget att skadas, brytas av, och drabbas av kluvna ändar. Vad ska vi göra med håret inför natten? Hur sover man utan att skada håret? Bör vi sätta upp håret över natten?

Accessoarer för att sätta upp håret

Att välja accessoarer som fungerar bra i håret är en svår uppgift. Din frisyr ska vara försiktig, inte sitta åt för hårt, och vara så trygg som möjligt. För att göra detta behöver vi hitta rätt accessoarer.

Använd inte: gummiband, tunna elastiska band, elastiska band med metalldetaljer, eller hårklämmor.
Det bästa är: mjuka band utan sömmar, t.ex. en stor klassisk tofs.
Du kan även använda följande, men det kan vara obekvämt: små eller stora hårspännen.
Handgjorda accessoarer: knästrumpor eller tights, en bit bomull, eller ett band i silke eller satin.

Frisyrer för natten

På internet finns det fullt av fina frisyrer som bloggare har publicerat. Frisyrerna ska ofta ge vackra lockar eller underlätta styling, men i många fall skadar frisyrerna håret. Det är bättre att sikta på klassiska lösningar och tillvägagångssätt.

Fläta – en klassisk nattfrisyr som våra mödrar ofta gjorde på oss som barn. En låg fläta skyddar håret från att trasslas till, underlättar kamning, och ger håret diskreta vågor när vi lossar flätan. Två flätor gör håret mer krusigt.

Hästsvans – en bra lösning (inte bara för långt hår) är att sätta upp håret i en låg hästsvans. Det här är en enkel frisyr som skyddar håret över natten.

Liten ögla – om du vill skydda håret från kluvna ändar är det bättre att välja en liten ögla istället för en hästsvans. Sätt bara upp håret i en låg hästsvans, men låt inte änden hänga löst.

Knut – den bästa nattfrisyren är en knut, som hålls på plats av en mjuk tofs. Det ska vara en ganska hög knut (uppe på huvudet vore bäst). Kom ihåg att inte knyta håret för hårt, utan att ge det tillräckligt med utrymme.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *