Vårtrender i ögonsminkning: Chanel 2016

Det går inte att missa det faktum att designers och sminkartister som arbetar med ikoniska Chanels kollektioner gillar att överraska publiken på modevisningar. I vår visade Chanel upp ett stort genombrott i sminktrenderna under Paris Fashion Week. Varför? Jo, på grund av det brokiga ögonlocket!

Pariskänslan på bara ett drag

Den som ligger bakom Chanels sminkning under årets Paris Fashion Week är Tom Pecheux – en sminkartist som samarbetar med det lyxiga modehuset. Den här sminkartisten presenterade sin vision av det ikoniska mönstret, som kännetecknar varumärket. Han demonstrerade sin idé på några av de yngsta modellerna, bland anat Gigi Hadid, Kendall Jenner och Lindsay Wixson. Rutor i grå nyanser är en originell sminkning, och Pecheux kunde utföra den med bara ögonskugga, schablon och borste.

Från handväskan till ögat

Inspirationen för den här sminkningen kommer förstås från den ikoniska väskan Chanel 2,55, som alla nog känner igen. Den svarta ochkviltade väskan från det Parisbaserade modehuset är känd över hela världen för dess elegans och design. Pecheux bestämde sig för att applicera samma mönster på ögonlocket. Ingen har påstått att det kviltade mönstret bara är till för lyxiga accessoarer! Svarta rutor på ögonlocken, som liknar en bikaka, är en tvådimensionell sminkning som slår dig med häpnad tack vare dess enkelhet och effektivitet.

Rutig sminkning precis som på Chanels modeller

Modellerna från Paris Fashion Week bar stolta nyanser i svart, men ingen har sagt att du inte kan återskapa dem i din egen stil. Det viktigaste är att använda en sminkbas för att jämna ut ögonlockets ton, och för att det ska fungera som ett slags lim för ögonskuggan. Det rutiga mönstret i samma stil som den kviltade Chanelväskan kan uppnås med en schablon eller ett par strumpbyxor. Nyansen bör vara rikt pigmenterad så att mönstret blir intensivt redan efter en applicering, för det kommer inte finnas något utrymme för ändringar och rättelser.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *