Hudvårdsrutin på kvällen

Din hudvårdsrutin på kvällen har två syften: att rengöra huden, och att lugna den inför natten. Hur kan vi uppnå detta?

Rengöring

Det här är förstås det viktigaste steget på hela kvällen. Genom att rengöra ansiktet kan du få bort talg, döda hudceller, smink, och smuts som samlats i ansiktet under dagen. Om du inte tvättar ansiktet ordentligt och regelbundet kommer din sminkning aldrig att bli perfekt. För att inte bli besviken bör du använda en ansiktstvätt som passar just din hud. Vatten är förstås lika viktigt, och destillerat vatten är allra bäst.

Återfuktning

Oavsett vilken hudtyp du har så behöver den återfuktas. En nattkräm ska vara mer koncentrerad och innehållsrik än dagkrämen, så att den kan återfukta huden på djupet. Applicera den direkt efter duschen, när huden lättast kan absorbera alla värdefulla näringsämnen. Den ömtåliga huden kring ögonen kräver lite extra omsorg, så välj gärna en kräm framtagen för just den här delen av ansiktet. En liten klick av krämen räcker. För bästa resultat kan du välja ett serum som är ännu mer återfuktande än krämer, och använda det på mycket torra delar av ansiktet och halsen. En ansiktsmask som du använder 1-2 gånger i veckan kommer ge din hudvårdsrutin en extra boost.

Hårvård

Om du har skört hår som lätt trasslar sig kan du använda sprejbalsam när du har tvättat håret. Det underlättar kamning och skyddar mot skador. En lös hästsvans är en perfekt frisyr att sova i för den med långt hår.

Skönhetssömn

Inget är bättre för utseendet än sömn. För bästa resultat bör du lägga dig innan klockan elva och sova 7-8 timmar per natt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *