Hårtatueringar – Ny trend

Trender i smink och mode förändras fort. Varje säsong överraskar designers och sminkartister från världskända varumärken oss med nya saker. Förra säsongen var frisyren bob inne, och under den kommande våren kommer vi att tatuera håret! Vad handlar hårtatueringar om? Var kommer trenden från?

Vi blir alltmer rädda för nya trender eftersom de kan överraska oss på ett positivt eller negativt sätt, så vi vet aldrig vad vi kan förvänta oss. Den här gången medger vi att den nya trenden med hårtatueringar är underbar! Det finns nog inte en enda person som inte skulle gilla hårtatueringar. Sök bara på Instagram, där trenden regerar. Sök på #hairtattoo och se vad du själv tycker om saken.

Vad handlar hårtatueringar om? Det är helt enkelt en tatuering gjord av hår. Frisörer klipper håret på ett visst område och använder en rakhyvel för att bilda ett mönster i håret. Den mest populära delen av huvudet att raka är precis ovanför nacken, från vecken och nedåt. Man kan skapa mycket komplicerade mönster. I sociala medier kan vi hitta flera motiv på blommor, geometriska figurer, orientaliska mönster och liknande. Utbudet områden och mönster är riktigt stort.

Hårtatueringar har funnits i det manliga modet ända sedan 90-talet eller början av milleniet, när det var trendigt att raka mönster i killarnas korta hår. Nu är trenden tillbaka, dubbelt så stark, för hårtatueringar är inte längre bara för män utan syns även bland kvinnor. Mönster som rakas in i håret är precis som hårtatueringar mer eleganta, sofistikerade och komplicerade.

Hårtatueringar är ett intressant alternativ för tjejer med långt hår – det förändrar en tråkig frisyr till ett konstverk, visar nacken när håret är uppsatt, och lätta att dölja eftersom du bara behöver släppa ner håret igen. En oslagbar fördel med den här trenden är att den är riktigt fin och bara tillfällig (efter en viss tid växer håret tillbaka).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *