Trender 2016 – Hår som lyser i mörkret

Varje år överraskas vi av ännu en trend gällande håret. Förra året häpnades alla av galaxhåret, som var en perfekt frisyr för sommaren, men i år har stylisterna gått ett steg längre fram. Hår som lyser i mörkret är en trend där håret inte bara har regnbågens alla färger, utan också… lyser i nattklubbarnas mörker!

Om du vill ta en närmare titt på den här trenden kan du söka på Instagram efter #glowinthedarkhair. Under de senaste veckorna har appen översvämmats av bilder på hår som lyser i ultravioletta nyanser. Där finns inte bara amatörfoton på lysande hår, utan också professionella skapelser. Vissa färgar bara individuella slingor för att piffa upp sin stil, medan andra färgar nästan hela håret. Vissa modiga personer bestämmer sig även för att färga ögonfransarna, så att de ska lysa i laserljuset på klubbarna.

Hur fungerar hår som lyser i mörkret?

De fluorescerande effekterna hos UV-ljus är inte speciellt i sig, men att färga håret i syfte att passa ljuset är det. Sedan flera veckor erbjuder butikerna färgen Manic Panics High Voltage Classic Cream, i nyanser som Hot Hot Pink eller Electric Lizard. Färgen erbjuder inte bara starka neonfärger utan även diskreta nyanser – om man nu kan säga så om hår som lyser i mörkret. Kom ihåg att färger som lyser i ultraviolett skadar håret, så överdriv inte när du förändrar hårets utseende.

Personer som inte vill skada håret kan istället för fluorescerande färg använda hårsprej som lyser i mörkret. Resultatet är dock inte lika intensivt, och framför allt inte lika långvarigt som färgen. Hår som lyser i UV-ljus är helt rätt för modiga personer. Neoneffekten är mycket effektiv i sig, men de mest slående bilderna är när frisyrer med hår som lyser i mörkret har fixats till, som knutar, flätor, etc. Det spelar ingen roll vilken frisyr du väljer och huruvida du har håret uppsatt eller löst – hår som lyser i mörkret drar alltid till sig uppmärksamhet!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *