7 praktiska tips. Hur kan man gå ner i vikt inför sommaren?

Det finns många tips för vacker hud, hår, eller en small kropp. När sommaren närmar sig bryr vi oss oftast om viktnedgång. I dagens inlägg finner du sju grundläggande tips som hjälper dig ta hand om figuren under sommaren, eller till och med innan semestern. Här är vår samlade kunskap gällande viktnedgång inför sommaren.

1. Undvik alkohol

Om man ser till den kemiska sammansättningen är alkohol mycket likt socker. Det innebär att alkoholintag ökar mängden socker i kroppen, och gör att du går upp i vikt. Undvik alkohol under sommaren. Om du ändå vill ta en drink rekommenderar vi vitt vin.

2. Ät grönsaker

Det är självklart viktigt att förse kroppen med näringsämnen, och de finns i grönsaker. Ät många färska grönsaker under sommaren, och berika din kost med frukt, bönor, olivolja, mjölk med låg fetthalt, och mjölkprodukter med få kolhydrater, som en medelhavsinspirerad diet.

3. Skär ned på kolhydrater

Den största källan till kolhydrater är vitt bröd, som kan orsaka växlande sockernivåer i blodet och stimulera bukspottskörteln, vilket leder till att mer insulin produceras. Detta gör att fett lagras, och det blir svårare att gå ned i vikt. Byt ut det vita brödet mot havrebröd, fullkornsbröd eller basmatiris.

4. Drick färsk juice

Det är mycket viktigt att förse kroppen med näringsrik vätska, utöver det rena vattnet. Drick mycket juice, men bara färsk frukt som pressats från frukt. Juice som säljs i butikerna innehåller mycket socker och kemikalier.

5. Använd regeln “75:25”

När du lagar middag bör du alltid ha rätt proportioner i åtanke, för det är bara tack vare dem som du kan förse kroppen med rätt mängd näringsämnen. Grönsaker bör utgöra 75 % av måltiden, och kolhydrater och kött ska utgöra resterande 25 %.

6. Ät soppa

Att äta soppa är ett jättebra sätt att hantera en stor aptit. Ät soppa om du är hungrig, för kombinationen av vätska med fast föda kan sänka antalet kalorier du får i dig med cirka 20 %, jämfört med om du äter en måltid utan soppa.

7. Undvik kaffe

Rent kaffe är inte så farligt, men i kombinationen med mjölk och socker kan det bli en riktig kaloribomb. Byt ut kaffet mot grönt te, örtte, eller till och med svart te. Efter ett tag kommer du ha vant av dig med kaffesmaken, vilket kommer vara till stor fördel för din vikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *