Retinol – De vanligaste misstagen vid användning av denna mirakulösa vitamin

Retinol – en grundläggande form av vitamin A, som främst används i hudvårdsprodukter för mogen och problematisk hud. Det anses vara ett effektivt vapen mot rynkor, missfärgningar och akne. Tyvärr slutar vi ofta använda det efter en vecka, på grund av jobbiga symtom. Kan du använda retinol utan bieffekter?

Serum med retinol är en mirakulös produkt som många kvinnor använder för att reducera de första tecknen på åldrande, och många andra hudproblem. De positiva egenskaperna hos vitamin A på kroppen är välkända. Retinol är en mycket effektiv aktiv ingrediens, men anses ofta vara för invasiv och anses ligga bakom torrhet och irritation. Det är bra att veta att den främsta anledningen till dessa problem är felaktig användning av retinol.

HUR ANVÄNDER MAN RETINOL?

Kombinera retinol med rätt produkter

Koncentrerat vitamin A är en mycket intensiv ingrediens, som inte passar till alla produkter. Många ingredienser stör inte retinolens egenskaper, men om den används tillsammans med vissa komponenter kan den orsaka irritation. När du använder retinol, även om det bara är som en kosmetisk ingrediens, bör du undvika att samtidigt använda produkter mot akne med salicylsyra, eller produkter som innehåller AHA-syror. Det rekommenderas inte heller att du kombinerar retinol med bensoylperoxid.

Använd inte retinol på egen hand

Ett av de främsta misstagen är att använda retinol exklusivt. Sanningen är att det är en mycket stark ingrediens, som inte bör användas separat. Retinol är inte en universell produkt för alla hudens problem. Den perfekta kombinationen är retinol med en enkel återfuktare. Att återfukta torr eller känslig hud kan markant minska irritation i huden, och stärka retinolens egenskaper.

Applicera små mängder retinol

Irritation i huden i början av behandlingen med retinol är ganska vanligt, men du bör aldrig använda en stark och koncentrerad form av det. Om huden under behandlingen ser ut som att den blivit solbränd innebär det att du använt för mycket av produkten. Rätt proportion är nyckeln, även när det gäller applicering av produkten. En för hög koncentration eller för stor mängd ren vitamin A kan orsaka lokal rodnad och känslan av att du exfolierar huden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *