6 sätt att återvinna tights

Tights är en sådan basvara i garderoben att vi ofta kastar ut dem efter en användning. Det är inte så konstigt heller, för ofta kan vi inte bära dem en andra gång. Ibland kan det dock vara värt att vara lite kreativ och inte slösa bort tights genom att kasta dem. Låt oss visa dig sex sätt att återanvända dina gamla tights.

1. Putsa glas med tights

Materialet i tights lämnar inga fläckar. Använda tights är därför jättebra som putstrasa till fönster och speglar (använd dem dock inte för att tvätta fönster, eftersom de inte absorberar vatten så bra). Tights lämnar inga fläckar.

2. Putsa skor med tights

När det gäller skor fungerar tights på ungefär samma sätt som ovan. Använda tights är mycket bra för att polera skor, och ger dem en perfekt glans efter poleringen och putsningen.

3. Leta efter borttappade örhängen med tights

Alla vet hur svårt det är att hitta ett örhänge, en nål, en ring, eller ett annat litet föremål som ramlat ner. Allt du behöver göra är att sätta fast tightsens strumpa på dammsugaren med ett gummiband. Sedan kan du dammsuga mattan där det borttappade föremålet bör finnas. Föremålet kommer då att sugas upp, men tightsen hindrar det från att åka in i dammsugaren.

4. Tights för förvaring av lök

Lök behöver ett ständigt flöde frisk luft för att inte tappa sina egenskaper. Du kan lägga lök i benen, men kom ihåg att knyta en knut efter varje lök. Du kan sedan hänga upp påsen i skafferiet och ta ut en individuell lök vid behov.

5. Damma med tights

Alla vet hur svårt det är att damma vissa platser, t.ex. under skafferiet eller kylskåpet. Använda tights är perfekta för att få upp damm och smuts, och därför kan de enkelt användas för rengöring. Rulla ihop tightsen till en boll och fäst dem med ett gummiband på en kvast, pinne eller linjal.

6. Rengör hårborsten med tights

Det finns nog ingen som faktiskt gillar att rengöra sin hårborste. För att slippa pilla ut hår och smuts från borstens piggar kan du använda ett par gamla tights. Placera tygbiten på borstens piggar och dra den rakt igenom. När du har fått med all smuts kan du bara ta av tightsen och få bort all smuts tillsammans med tyget.

Det här är inte alla användningsområden som tights har. Någon sade en gång att man tar vad man har, och kreativiteten vaknar när man minst anar det. Det kan vara bra att spara ett par använda tights om behovet skulle uppstå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *