Fakta och myter om permanent ögonbrynssmink

En alltmer populär metod för att sminka ögonbrynen är att använda permanent smink. Många kvinnor vill spara tid i vardagen genom att använda permanent smink. Även fast många är villiga att korrigera ögonbrynens form med permanent smink finns det många myter som omger metoden. Vad kan man egentligen tro på, och hur fungerar permanent smink? Erfarna specialister, sminkartister och skönhetsspecialister går igenom myter och fakta rörande permanent smink.

Tidskrävande – MYT

Till skillnad från vad man kanske tror kräver permanent smink inte så mycket tid. Standardmetoderna tar cirka en halvtimme till en timme. Beroende på ögonbrynens upplägg och den metod vi väljer kan permanent smink kräva lite mer tid, men en erfaren skönhetstekniker är mycket effektiv.

Permanent smink passar inte alla – FAKTA

Varje permanent ingrepp, där vi angriper hudens struktur, bör självklart inledas med en konsultation innan ingreppet. Det finns flera kontraindikationer som gör det olämpligt att utföra permanenta ingrepp på ögonbrynen (eller andra kroppsdelar), till exempel graviditet, medicinering med steroider, diabetes, psoriasis, och diverse infektioner.

Permanenta ögonbryn ser falska ut – MYT

Vi träffar ofta kvinnor med överdriven sminkning på ögonbrynen, men det beror ofta på oerfarna sminkartister, skönhetstekniker, eller kvinnor som försökt själva. En erfaren skönhetstekniker kan utföra en permanent sminkning som ser naturlig, delikat och diskret ut, men som ändå ger den önskade effekten med en ordentlig form på ögonbrynen.

Permanent smink gör ont – MYT

Det kanske är en överraskning, men faktum är att permanent smink inte gör ont fastän själva ingreppet sker direkt i hudens struktur. Detta är tack vare den lokalbedövning som används under ingreppet. När det gäller permanenta ögonbryn använder sminkartisten bara smärtlindrande gelé eller salva (när det gäller ingrepp i ömtåliga områden om läpparna används dock samma slags lokalbedövning som hos tandläkaren).

Efter ingreppet är huden irriterad – FAKTA

Under de första timmarna efter ingreppet kan huden, men måste inte, bli röd runt ögonbrynen och en viss svullnad kan uppstå. Permanent smink vid ögonbrynen är ett invasivt ingrepp, så du behöver räkna med vissa begränsningar. Du kommer till exempel inte kunna använda en bastu eller ett solarium under ett par veckor efter ingreppet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *