5 keratin hårmasker som kommer ge dig bättre resultat än besöket hos hårfrisören!

Ordet keratin kanske låter bekant för dig, särskilt i samband med en sån sak som keratin behandlingar – en kemisk procedur som vanligtvis utförs i en salong för att få elegant och vackrare hår. Det finns förståss mer användnignsområden för keratin än bara detta eftersom detta protein även säkerställer återupplivning, reparation och förstärkning. Om du vill ge ditt hår dessa effekter men inte har budgeten för professionella salongsbehandlingar, så ska du prova en keratin hårmask. Hur väljer man de rätta produkterna för att snabbt och framgångsrikt återställa skadorna? Läs vidare för att ta reda på det och upptäck de 5 bästa keratin hårmaskerna.

Keratin hårmasken är en lösning som alla har råd med då den kostar betydligt mindre en ett enda besök hos hårfrisören. Effekterna som ges går att jämföra med keratin behandlingarna som erbjuds i salongerna. Att applicera masken tar bara några få minuter och effekterna märks efter första användningen. Detta innebär att denna sortens behandlingar inte bara sparar på pengarna, men även vår tid. Men detta är inte allt!

Keratin hårmask

Varje portion av en återställande hårmask ger en nödvändig mängd keratin som är proteinet som håret är uppbyggt av. Det är just detta ämnet som hårmasker baserar sina effekter på. Tack vare keratinet så blir skadorna i håret återställda och håret blir starkare och starkare, vecka efter vecka. För att kunna ta farväl sv skört hår så måste man välja en bra keratin mask. Du kommer mycket riktigt att märka skillnaden med en keratin-rik mask efter bara en användning.

Vem bör använda sig av en sådan produkt? Keratin hårmasken är mycket riktigt en kosmetika utformad för skadat hår, men detta är en generalisering. Denna produkten föreslås även att användas:

  • för att reparera skört och trasigt hår
  • för att fixa kluvna toppar
  • när håret behöver förstärkning
  • när håret har en benägenhet att falla av för mycket
  • för torrt, strävt och matt hår

Med andra ord så kan man använda sig av en keratin hårmask när håret verkar svagt och inte ser ut så som du vill at det ska se ut.

Vilken keratin hårmask ska man välja?

Effekterna du får beror självklart mycket på vilken keratin produkt du väljer. Det allra viktigaste är mängden keratin som används i en hårmask, så om keratinet bara används som en tillsats och inte som huvudingrediens, så lär effekterna kanske inte bli lika tydliga. Därför så är rekommendationen att välja en hårmask som inte bara är sammansatt av väl utvalda ingredienser av hög kvalitet utan som även är fri från parabener, PEG-s och ftalater. Endast på detta sättet så kan du försäkra dig om att hårmasken kommer ge ditt hår vad det behöver.

Recensioner och kommentarer är en annnan viktig del. För vem vet bäst om inte kvinnorna som redan köpt och använt en särskild hårmask? Om en hårmask rekommenderas mycket så kan du köp en sådan produkt utan förhandsvisning – den kommer ge dig resultaten du önskar. Hårfrisörernas rekommendationer är också ett bra tecken. Eftersom de använder en särskild sorts keratin hårmask i sina salonger så innebär det att det kan finnas ett alternativ till professionella keratin behandlingar.

DE 5 BÄSTA KERATIN HÅRMASKERNA

Har du inte tid att leta efter den perfekta hårmasken? Oroa dig inte! Här har vi de 5 bästa hårmaskerna med mycket keratin för skadat hår. Hitta den som kommer hjälpa just ditt hår. Vi har jämfört formlerna, ingredeinserna, effekterna, appliceringen och allting som gör hårmasken till ”den bästa” – eftersom ett högt pris inte alltid är lika med hög kvalitet och bäst resultat. Så vilka keratin hårmasker är värda att uppmärksamma om man är intresserad av att få salongsliknande resultat?

1. / Den bästa keratin hårmasken för skadat, skört och trasigt hår Nanoil

ORIGINALNAMN: Nanoil, Keratin Hair Mask
STORLEK: 10.1 fl. oz / 300 ml

Nanoil, Keratin Hair Mask
produkt-webbplats: www.nanoil.se

En viktlös formula som mättats med hydrolyserat keratin vars små molekyler reparerar och förstärker håret bättre än ansra keratinprodukter. Hemligeten finns i storleken på keratin molekylerna som tar sig in i hårskaftet och fixar skadan innifrån. Detta resulterar i starkt, tjockt och fantastiskt hår som tål skador.

En stor tummen upp för att den skapar synbara effekter efter en enda användning! Keratin hårmasken från Nanoil gör lockarna lenare, mjukare och glansigare, men mest av allt blir de lättare att borsta och styla. En till bra sak är dess korta och enkla formula. För att öka dess effektivitet så parade Nanoil keratinet med pantenol, dvs provitamin B5 som ger kraftfull återfuktning till håret. Tack vare dessa ingredeisner så ger Nanoil keratin hårmasken bevisligen håret en reparerande behandling av högsta klass. Dessutom så hanterar Nanoil masken problemet med kluvna toppar rätt bra och återupplivar håret samt förhindrar det från att bli tunt.

Varför är Nanoil kertain hårmasken den bästa? Dess konkurenskraftiga pris är förståss en av sakerna som kan få dig att vilja köpa den, men det finns desto mer anlednignar. Detta är den enda hårmasken i sitt slag som är så bra på att ge de önskade resultaten utan att beröva håret på dess volym. För att ta del av alla fördelar av Nanoil Keratin Hair Mask så behöver du bara sprida den på tvättat hår och skölja efter 10-15 minuter.

2 / Kraftfullt lenande keratin hårmasken Goldwell

ORIGINALNAMN: Goldwell Kerasilk, Control Intensive Smoothing Mask
STORLEK: 6.76 fl. oz / 200 ml

En hårmask utformad för dagliga hårbehandlingar från den lyxiga serien Goldwell Kerasilk kommer i en aningen mindre storlek men ger lika bra resultat som produkten som nämnts ovan. Den är utformad för svagt och frissigt hår som tydligt behöver repareras – produkten ger näring och förbättrar fuktnivåerna i håret.

Denna närande hårmasken för torrt hår får sin effektivitet tack vare KeraShape teknologin som sägs förstärka de svaga intre hårstrukturerna. Denna prdoukt är en kombination av meratin och silkes molekyler som är två proteiner kända för att vara nödvändiga för håret. Detta är förståss inte en produkt med bara två ingredeinser eftersom Goldwell Kerasilk masken även är full av silikoner som snabbt och effektivt lenar ut håret. I de flesta fallen så hjälper denna produkten att få ordning på oredigt och frissigt hår. Det är bra att vara medveten om att för att få denna effekten så behöver man använda denna masken regelbundet och det beror även på omfattningen av hårproblemet man har. Ibland räcker det kanske inte bara med att endast använda hårmasken.

De det gäller appliceringen av Goldwell Kerasilk, så är det rätt så enkelt. Du behöver tvätta håret, torka av överflödigt vatten med en handduk, applicera en portion av hårmasken och låta den verka i 5-10 minuter. Sedan rensar man ut den samt borstar och torkar håret som vanligt.

3 / Keratin hårmasken Lanza

ORIGINALNAMN: Lanza, Keratin Healing Oil Intensive Hair Masque
STORLEK: 7.10 fl. oz / 210 ml

En av de dyrastem en också en av de mest populära keratin hårmaskerna är produkten som erbjuds av Lanza Keratin Healing Oil. Den balsamerar kraftfullt, förstärker och reparerar håret med hjälp av Phyto IV Complex som består av bland annat crambe abyssinica fröolja, olja av acaibär, babassusmör och kaffebönolja. En intressant sak är att Lanza hårmasken även innehåller reservatrol som är en av de starkaste anti-oxidanterna som används i skönhetsindustrin.

Så varför är inte Lanzas hårmask den bästa produkten trots dess rika forumla? Det är för att den rika formulan inte är lika med hög effektivitet. Denna produkten förstärker håret, gör dte mer elastiskt, lenare och återfuktat och gör det även vackert oavsett ålder. Detta innebär att denna keratin hårmasken gör samma saker som alla andra keratin hårmasker gör, förutom en sak – Lanza hårmasken är dyrare.

Men om du anser att Lanza Keratin passar för ditt hår, så är det inga problem för någon att använda den regelbundet. En av fördelarna är faktumet att denna produkten kan användas på både torrt och fuktigt hår. Bara för 5 minuter för svagt hår och 20 minuter för väldigt skadat hår är tiden denna produkten behöver sitta i håret på. Sen behöver du förståss sköja ur den för att undvika att håret blir platt.

4 / Keratin-komplex hårmasken Alfaparf

ORIGINALNAMN: Alfaparf, Keratin Therapy Lisse Design Rehydrating Mask
STORLEK: 16.9 fl. oz / 500 ml

Det som Alfaparf Milan har att erbjuda är en förstärkande hårmask sam är vanligt förekommande på hårsalonger då dess huvuduppgift är att ge eftervård för keratin behandlingar. Den hjälper öka varaktigheten av effekterna från Brasiliansk hårbehandling. Du kan även använda denna produkten för att balsamera skadat hår hemma.

Tillverkaren annonserar Alfaparf Lisse Design Keratin Therapy som en kraftfullt återfuktande hårprodukt. Den ska kunna begränsa torrhet i håret vilket är anledningen till att hårstråna håller sig friska, glansiga och vackra längre. Dessutom så förenklar denna hårmasken borstning och säkerställer en långvarig effekt med eleganta lockar – det är faktiskt detta som dess stora popularitet som en keratin behandling härstammar från.

Vad innehåller den? Huvudingrediensen är Kera-Collagen Complex som är en kombination av kollagen och värdefullt keratin. Formulan är berikad med babassuolja som gör håret mjukare och glansigare. Alla ingredienser finns i dess stora burk som är anledningen till att Alfaparf keratin hårmasken räcker riktigt länge.

5 / Närande keratin hårmask för torrt och skadat hår Kallos

ORIGINALNAMN: Kallos Cosmetics, Keratin Hair Mask
STORLEK: 33.8 fl. oz / 1000 ml

Sist så har vi keratin masken man inte kan hoppa över eftersom det är en av de mest populära kosmetika i denna kategorin. Kallos hårmasken går vanligtvis att hitta våde i hårsalonger och hemma i badrummen trots att de inte har den bästa kvalitetens formula att erbjuda. Men det går inte att förbise att det är det låga priset och den stora burken som är denna produktens stora fördelar.

Kallos Keratin Hair Mask kombinerar keratin och mjölkproteiner som gör den till ytterligare en hårmask som har en starkt reparerande effekt. Den fyller i sprickorna längs med hårskaftet, förebygger kluvet hår, förstärker håret och förenklar samtidigt borstning och minskar frissighet. Det är dock bra att känna till att denna keratin hårmasken innehåller silikoner, vilket kan tynga ner tunt hår och beröva det på volymen som man önskar. En av de största fordelanra värd att nämna är de snabba effekterna som syns efter en användning. Att resultaten fås så fort är tack vare silikonerna som bygger upp långs hårstråna och gör även det strävaste håret slätt.

Appliceringen av Kallos hårmasken med keratin och mjölkproteiner är okomplicerad. Man behöver bara tvätta håret och sprida en portion av denna kosmetika längs de våta lockarna. Skölj sedan ur produkten ordentligt efter några minuter.