Trasiga nagelband: Att lösa problemet för gott

Tyvärr är detta problem något som många kvinnor drabbas av: nagelbanden går sönder och det gör ont att ens nudda vid naglarna. Om du någonsin tagit på dig strumpbyxor med trasiga nagelband vet du mycket väl hur plågsamt det kan vara! Spana in vår artikel om trasiga nagelband och hur du slipper dem för gott!

Varför går nagelbanden sönder?

De flesta kvinnor köper en kräm till händerna och naglarna, och nöjer sig med det. De tror att det löser problemet med torr och sprucken hy. Tyvärr räcker det inte alltid hela vägen. De vanligaste orsakerna till torr hy är:

  • städning utan handskar (till exempel om du får ett skrapsår);
  • starka städmedel (som skadar händer, naglar och nagelband);
  • nagellacksborttagning med aceton (i princip all nagellacksborttagning skadar nagelbanden);
  • uttorkande tvål, som inte bara torkar ut händerna utan också huden kring naglarna
  • att man biter på nagelbanden vid stress eller nervositet;
  • kontorsarbete: när vi tar i papper torkas händerna ut snabbare. Detta skadar hudens skyddande lager och gör att reparationen tar längre tid.

Försöker kroppen säga något?

Om vi tar hand om händerna och naglarna men nagelbanden ändå spricker kan det vara ett tecken på större problem. Dålig kost eller brist på något kan till exempel vara orsaken. Kroppen skickar ofta signaler, så nagelbanden kanske är ett sådant exempel? Kanske har du brist på vitamin A, E eller B? Om du tagit ordentligt hand om nagelbanden och rengjort dem som du ska, men de ändå går sönder, kanske det är bäst att börja äta något tillskott. Du kan också börja dricka te med åkerfräken eller brännässla.

Hur slipper man trasiga nagelband?

Det snabbaste sättet är helt enkelt att klippa av nagelbanden. Innan det bör du göra dem mjukare, antingen med en produkt för detta eller genom att bada naglarna i varmt vatten. Häll i en mild, naturlig tvål och olja i vattenbadet. Torka sedan händerna innan du klipper nagelbanden med en vass nagelklippare. Kom ihåg att vara försiktig och inte klippa för djupt, eftersom detta kan skada naglarnas struktur.

Massera naglarna med olja varje dag. Du kan även köpa ett särskilt serum som hjälper dig att ständigt återfukta naglarna och nagelbanden. Många kosmetiska tillverkare erbjuder sådana produkter och krämer. För att förbättra händernas tillstånd bör du använda produkterna regelbundet, gärna innan du lägger dig så att produkten kan verka under natten.

En annan bra lösning för torr hy är en klassisk salva med vitamin A. Massera in den i huden bredvid nagelbanden. Om huden blir mjukare kan det nämligen motverka skador och hindra naglarna från att spricka.

Att dricka färsk juice med aloe vera är effektivt, och du kan även bada naglarna i drycken! Juicen har nämligen återfuktande, energigivande egenskaper.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *