Bloggare hyllar! Bästa hemmagjorda ansiktsvattnet (DIY)

När resten av världen slutade använda ansiktsvatten (vilket skedde när micellärvatten introducerades) reagerade skönhetsbloggare. De bevisade att ansiktsvatten är mycket viktigt för huden, och att man inte kan ersätta dem bara sådär. Du kan enkelt göra ditt egna ansiktsvatten och uppnå fantastiska resultat. Vill du veta vad bloggarna använder? Spana in de här väl beprövade metoderna för alla hudtyper!

Fördelar med hemmagjort ansiktsvatten

Ansiktsvatten är en obligatorisk del i den dagliga hudvårdsrutinen. Bloggare är ett bra bevis på att hudproblem och andra otrevligheter kan uppstå om man glömmer att använda det. Ansiktsvatten lugnar huden efter den påfrestande rutinen att tvätta bort smink. Dessutom rengör och mjukgör det huden, balanserar din pH-nivå, och förbereder ansiktet för nästa behandling. Ansiktsvatten kan kontrollera talgkörtlarnas produktion, vårda huden, och motverka inflammation. Listan på fördelar är i princip oändlig! Att välja något som passar just din hudtyp är förstås nyckeln till framgång.

DIY: Kamomill för oljig hy och kombinationshy

 • ett glas destillerat vatten;
 • två teskedar torkad kamomill.

Koka upp vattnet. När det har svalnat lite kan du hälla det över kamomillen och låt det dra (under lock) i 20 – 30 minuter. Sila sedan bort örtresterna, häll upp vätskan i en flaska, och tvätta ansiktet med vätskan när den väl har svalnat. Kamomill lugnar irriterad hy, motverkar mild akne, reglerar talgkörtlarnas produktion, och får ansiktet att se lite ljusare ut.

DIY: Lagerblad för aknedrabbad hy

 • 4 – 5 lagerblad,
 • ett glas destillerat vatten

Lägg bladen i ett glas och häll det varma destillerade vattnet över dem. Ta sedan upp bladen och låt vattnet svalna. Lagerblad kan göra huden torrare och få den att kännas stramare, så om du har torr eller irriterad hy bör du inte använda vattnet varje dag. Då kan varannan eller var tredje dag räcka. För en mildare version kan du helt enkelt minska antalet lagerblad. Använd vattnet i hela ansikte eller enbart på den aknedrabbade huden.

DIY: Grönt te för aknedrabbad hy

 • en matsked ekologiskt grönt te,
 • 100 ml vatten

Koka vatten och låt det svalna till cirka 80 grader. Låt tebladen dra i vattnet och förvara sedan vätskan i kylskåpet. Vattnet håller i cirka en vecka.

DIY: Ris för torr hy

 • 100 gram ekologiskt ris,
 • ett glas varmt vatten.

Häll kokande vatten över ris och låt det stå i några timmar (gärna över natten). Täck skålen med en bomullshandduk. Rör om i blandningen innan du lägger dig och när du har vaknat. Den här milda blandningen håller bara i cirka tre dagar, sedan behöver du göra en ny. Vattnet vårdar, mjukgör och livar upp huden.

DIY: Persilja för åldrande hy

 • ett knippe färsk persilja,
 • ett glas kallt vatten.

Hacka persiljan så fint som möjligt. Häll över kallt vatten, täck blandningen med en handduk, och låt den dra i några timmar. Sila sedan bort persiljan och häll upp vattnet i en flaska. Den hemmagjorda blandningen är en rik källa till vitaminer och mineraler, vilket gör att den enkelt kan återfukta, lindra, liva upp samt motverka åldrande.

DIY: Äpple för mogen hy

 • ett skalat äpple,
 • två teskedar rosenvatten eller trollhassel.

Dela ett äpple i små bitar. Lägg dem i en liten kastrull, häll över ett glas vatten, och låt allt koka upp. Låt sedan blandningen svalna lite innan du silar bort äppelbitarna. Tillsätt sedan trollhassel för åldrande och oljig hy, eller rosenvatten för blek och torr hy.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *