De senaste mode- och sminktrenderna 2016

Det är svårt att hänga med i modebranschen. I takt med att nya säsonger gör entré kommer nytt smink, frisyrer och kläder som vi aldrig kunde ha övervägt förut. Det du en gång trodde var passé och extravagant kan bli årets största trend. Läs nedan för att få reda på vad som väntar dig när det gäller mode och smink under 2016.

De bästa sminktrenderna

Vi kan förvänta sig att den blå färgen återkommer från nittiotalet. Ögonskugga, mascara och eyeliner i den här färgen kommer att vara mycket trendiga. Kosmetika i alla blå nyanser kan appliceras på hela ögonlocken, som linjer, eller till och med på ögonfransarna. Vi kan förvänta oss att se en del originella färger på läpparna också. Det trendigaste är nyanser som intensivt plommon, glänsande guld, eller koboltblått. Kom ihåg en sak: sminkartisternas grundläggande regel får aldrig ändras. Intensiva ögon och neutrala läppar, eller tvärtom. Matcha inte blå ögonskugga med guldfärgat läppstift.

De senaste trenderna för håret

Vad är nytt när det gäller hårstilar? Den trendigaste frisyren är snaggat eller bara väldigt kort hår. En sådan frisyr är lätthanterlig eftersom du inte måste borsta håret eller torka det med hårtork. Den här sortens frisyr fungerar dock inte på alla kvinnor, och passar inte alla kvinnor. Om du föredrar en mer traditionell frisyr kan du prova flätor eller rakt och mjukt hår. Dessa frisyrer är också smickrande, bekväma, och lättskötta. Den strama flätan dominerar. En annan stor trend är kort lugg – såväl en rak som en vågig.

Finns det fler nyheter?

Under 2016 kommer modellerna på modevisningar att vara lite större. Kurvor och atletiska kroppar är inne! Den här säsongen handlar om ett naturligt utseende, vågade kreationer och vågat smink.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *